Már csak néhány hét választ el minket a tanévkezdéstől, és korántsem mindegy, hogy kis 3 éves csemeténket szülőként hogyan, milyen módon készítjük fel az óvodai életre. Sok-sok óvodát kezdő kisgyermeknek görbül le a szája, ha az ajtóban el kell köszönnie édesanyjától. Mit tehetünk mi, szülők ennek elkerülése érdekében?


A legfontosabb tennivaló, melyet már a nyár folyamán el kell kezdenünk: az érzelmi megalapozás. Készüljünk közösen az óvodára, kis motyóját együtt állítsuk össze. Adjunk lehetőséget gyermekünknek arra, hogy ő választhassa ki a neki legjobban tetsző óvodai zsákot és tornazsákot. (Az alsó, képes linkre kattintva ezt azonnal meg is teheti) Hasznos lehet, ha az előbbieket kedvenc mesefigurája díszíti. Biztosak lehetünk benne, hogy kisfiúnk alig várja majd, hogy kipróbálja varázslatos Thomas-os vagy Roary-s zsákját, kislányunk pedig Eperke színeiben tündököljön.

Az óvodát kezdő kicsiknek általában meg szokták engedni, hogy „alvókás játékot“ vigyenek be a délutáni pihenéshez. Praktikus ötlet, ha zsákjához illő mesés kispárnát választunk erre a célra. Ezt csöppet befújhatjuk saját parfümünkkel, így az ismerős illatú és a kedves mesefigurát ábrázoló kispárna visszaidézi gyermekünk számára az otthon melegét.

Hasznos lehet továbbá, ha esténként óvodáról szóló mesékkel, illetve az erről való beszélgetéssel is vonzóvá tesszük számára az ovit. Így a tanév elején már sok minden ismerős lesz számára.

Készüljünk már most az óvodára, melyhez szeretettel ajánljuk az Óvoda-nyitogató termékcsomagokat. Megtekintheti és megrendelheti az alábbi, képes linkre kattintva vagy a www.gyermekabc.hu pedagógiai webáruházban.

 

Óvoda-nyitogató