1037 Budapest, Kapaszkodó u. 15.

Intézmény típusa: Magán, alapítványi, egyházi, illetve egyéb fenntartású óvoda

 

Az intézmény nevelési programja, tevékenységének bemutatása: Csodavilágunk a III. kerületben, Óbuda frekventált területén, a Testvérhegy lankáin, a Kapaszkodó utcában található. A családi házból exkluzívan átalakított és felújított óvoda és bölcsőde összességében 400 m2. Hatalmas kerttel rendelkezünk (1000 m2), mely EU-s szabvány szerinti játékokkal felszerelt. Az udvaron a gyermekek élvezhetik a sokoldalú mozgás- és játéktevékenységre alkalmas játékszereket, valamint a változatos felületkialakításnak köszönhetően (füves területet, kövezett felület..) a különböző időjárási viszonyoknak megfelelő tevékenységeket. Az épületben négy csoportszoba lett kialakítva. Ebből kettőt bölcsis, kettőt pedig ovis gyermekeink használnak, melyekhez a méreteiknek és létszámuknak megfelelően felszerelt mosdók is tartoznak. Az épület fűtése korszerű, minden csoportszoba légkondicionáló berendezéssel van ellátva. Saját tornateremmel rendelkezünk, melyben a testi nevelés sokoldalú megvalósítására van lehetőségünk. A gyerekek egészsége érdekében sószobát alakítottunk ki az épületben, mely segít megelőzni az alsó- és felső légúti betegségeket, illetve hatékony kruppra, asztmára, allergiára. A gyerekekkel szakképzett, főiskolát végzett pedagógusok, és szintén szakképzett dadusok foglalkoznak, míg a szülő távol van. Óvodánk kétnyelvű, ami azt jelenti, hogy a gyerekekkel egyszerre egy magyar és egy angolul kiválóan beszélő óvónő foglalkozik mindennap. Pedagógusaink munkáját logopédus, gyermekorvos, fejlesztőpedagógus segíti folyamatosan.

 

Fakultatív foglalkozások, különórák:

  • Úszás: A gyermekeket az Aranybaba Úszósuli tanítja úszni. Óvónőink kíséretében külön busz szállítja őket a San Marco utcában lévő újonnan felújított iskola uszodájába, ahol gyermekbarát körülmények között (melegvizű medence, zuhany, wc, hajszárító, öltöző melletti medence) ismerkednek a vízzel, szakképzett, gyermekszerető oktatók vezetésével.
  • Síelés:A Fogarasi síiskolába járunk, ami nagyon közel van hozzánk, és ahol a gyerekek rövid időn belül megtanulhatják a síelés csínját-bínját különböző nehézségi fokozatú pályán, szakképzett oktatók vezetésével.
  • Lovaglás: Tavasszal síelés helyett az Aranypatkó Lovardába járunk lovagolni, ahol oktatók segítségével tanuljuk meg a lovaglás szépségeit.
  • Tenisz: Viktória Tenisz Klub SE ad helyet a teniszezésnek, ahol a gyerekek elsőként az ütővel, a pályával és a labdával ismerkednek, majd lassacskán megtanulják az alapokat is.
  • Torna: Változatos, és sokoldalú mozgást fejlesztő eszközökkel felszerelt tornatermünkben a gyerekek játékos formában ismerkednek saját testük határaival, illetve a mozgás örömével mindennapos testnevelés, és különböző testnevelési játékok keretén belül.

 

Rendelkezésre álló szolgáltatások:

Fakultatív programok, külön fizetendő:

  • Balett
  • furulya
  • karate
  • zenés ovis torna
  • agytorna

 

Az intézményben működő csoportok száma: 4


Átlagos csoportlétszám: 15

 

Csoportösszetétel: Homogén (Korosztályonként különböző csoportok)

 

Kapcsolat:

Intézményvezető neve: Varga Tímea

telefonszám: 06/20 956-9979

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

web: www.csodavilagovi.hu