pedofil babysitterSok szülőnek gondot jelent kisgyermeke napközbeni felügyelete, elhozatala óvodából, iskolából, ezért babysitterre bízza a kicsit. Nem mindegy azonban, kire bízzuk legféltettebb kincsünket, alaposan ismerjük meg a kiválasztott személyt!

A szülők is egyre inkább érzik az idő szorítását, így egyre sürgetőbbé válik számukra a karácsonyi játékok megvásárlása. Milyen játékokból, milyen szempontok alapján tallózzunk? Íme, néhány praktikus tanács

...tette fel a kérdést az elsős tanító néni, ám a gyerekek nagy többségének lent maradt a keze. Elgondolkodtató, és egyben tanulságos végiggondolnunk ennek a súlyát.

Szinte nincs olyan család, ahol ne lenne legalább egy számítógép a családban. A szülő munkára, interneten való információszerzésre használja, míg a gyerek többnyire játszik rajta. De vajon tisztában vannak-e a szülők a túlzásba vitt számítógépezés veszélyeivel?

„Nem szeret rajzolni, festeni, mi lesz így az iskolában?“ -teszi fel a kérdést sok aggódó szülő, miközben nem is sejtik, hogy másképp is meg lehet közelíteni a kérdést. Ne feledjük: a grafomotoros ügyesség csak a végállomás, ám ehhez csak a finommozgáson keresztül vezet az út.

Sok szülőnek okoz fejfájást gyermeke elhelyezése a nyári szünet alatt. Alternatívák, lehetőségek:  gondolja át megfontoltan!

"A nyári időszakra babysittert keresek, sürgősen!"

zárkózott gyermek alulértékelveGyakori probléma, hogy a csöndes, halk szavú gyermekről a pedagógusnak olyan képe alakul ki, hogy a gyerek keveset tud. Ez a tendencia egészen a felsőoktatásig megmarad, amikor is az addig csöndes, alulértékelt tanulók hirtelen kibontakoznak.

gyermekkori molesztálásEgy pedofil őrült levelezgetni kezdett a 10 éves lányommal és találkozni akart vele! Az utolsó pillanatban tudtam közbelépni! Anyukák, apukák! Figyeljetek a gyerekeitekre! - szólt a felhívás egy közösségi portál megosztásában.

okostelefon: kell-e a gyereknekVajon szüksége van-e egy kisiskolásnak a modern kor vívmányaként elhíresült okostelefonra vagy tabletre? Csemeténk naponta rágja a fülünket, vegyünk neki is, mert már vér ciki, hogy az osztályból mindenkinek van, csak neki nincs.